perjantai 25. marraskuuta 2011

Lastenohjelmia osa 1

Hahha, ette arvaakaan mitä me eilen illalla tehtiin!?
5 pisteen vihje: Liittyy jotenkin jokaisen lapsuuteen.
3 pisteen vihje: Liittyy näköradioon.
1 pisteen vihje: No mitäs lapset kattoo pieninä telkkarista!

Ja vastaus on: Katottiin youtubesta sellasten lastenohjelmien tunnareita, mitä ollaan katottu pieninä! Muistettiin tosi monen tunnarin melodia ja sanat ulkoo. Vitsi olis kiva, jos noita kaikkia näkis viel jostain!
Joten nyt olis luvassa vähän muistelua ja videopainotteisempaa postausta. :)

Babar oli yks mun lempiohjelmista pienenä. Se oli jopa niin tärkeä, että iskän piti tallentaa jaksoja videolle, jos ei satuttu olemaan mun siskon kanssa tv:n ääressä sillon kun tää ohjelma tuli. Muistan, että välillä jopa itkin ku kuulin tän tunnarin ja pakko myöntää, että on se kyllä vieläkin niin ihana! <3

Muumilaakson tarinoita eli Muumit oli kyllä toinen "pakko nähdä" -ohjelma. Tätä meillä on videolla valehtelematta varmaan yli 50 jaksoa, ehkä enemmänkin.

Kaapo. Muistan ku kiusasin mun 5 vuotta nuorempaa pikkuveljeä laulamalla sen nimeä tossa "Kaapo"-kohassa sillon ku se oli 4-vuotias! :D En löytäny Youtubesta Kaapo-tunnaria pelkästään, niin laitoin sitte tälläsen missä on myös joku jakso mukana. Oon muute nähny ton jakson. :)

Vili Vilperi oli oikeesti yks parhaimmista lastenohjelmsta ja muistan vieläki noi sanat melko hyvin tosta tunnarista ja myös sen, mitä parissa jaksossa tapahtu. :D

Kuinka moni on nähny Kaukametsän pakolaisia? Tätä on näytetty Ylellä vuosina 1992-1995, joten en tajua miten voin muistaa tän sarjan tosi hyvin! :o Muistan, että tää oli pelottava ku ne jotkut miehet tuhosi noitten eläinten metsän. Ja ne ihmiset oli muutenki kuvattu tossa tosi pelottavasti. :o

Nalle Puhia en kattonu kovin aktiivisesti, mut jonkun verran kuitenki. Enemmän luin Nalle Puh-sarjiksia. Mut silti toi tunnari on tosi tuttu.

Maikkia ja Pelottava Pontsoa  en oo myöskään hirveesti kattonu, mut tänki tunnari on niin tuttu. Ehkä nää pari ohjelmaa on jääny mieleen ku mun pikkuveli on kattellu näitä. :)


Tätä tunnaria en varmaan tartteis edes erikseen esitellä. Muistaisin tän pikku kakkosen tunnarin varmaan unissanikin. :)

Richard Scarryn touhukas maailma oli pakko nähdä aina. Tää oli oikeesti hyvä.

Tohtori Sykeröä en kattellu ku silloin tällöin, mut tunnari on tuttu.

Maailman ympäri 80 päivässä! Tätä me katottiin ainakin sillon ku me muutettiin, ku olin 8 v. Muistan, että katottiin tätä uudessa kodissa ja meil ei ollu viel sohvaa eikä oikeestaan mitään muutakaan olohuoneessa ku vaan telkkari. :D


Ja sitte viel semmosia sarjoja, joita en eka muistanu nimen perusteella, mut sitte ku katoin youtubesta noita videoita, nii sitte muistin.

Tabaluga

Nooan Saari
 
 Oskarin orkesteri

 Tontut


Ja näiden lisäks oon kattonu mm. Karhuherra Paddingtonia, Bambukarhuja, myyrää, Pelle Hermannia, Peukaloisen retkiä, Urpoa ja Turpoa, Alvinia ja Pikkuoravia, Tikun ja Takun pelastuspartiota, Rasmus nallea, Nalle luppakorvaa. Näistäkin olis osasta löytyny videoita, mut en viittiny kaikista laittaa. Ja jostain löyty tunnari vaan ruotsiks (?) vaikka oon kuullu ne suomeksikin, esim. Urpo ja Turpo...

Mikä oli teidän lempi ohjelma lapsena??
-Iina

P.s. Miten oon ollu tv:n orja jo noin pienenä! :D Tossahan ihan hirveesti eri ohjelmia ja lisääkin varmasti olis, mut ei nyt muistu muita mieleen.
P.p.s. Huomasittehan, että tää on osa 1 eli jatkoa vielä luvassa! :)

10 kommenttia:

 1. Eikä, vähän ihana! :DD Nooan saari ja Kaukometsän pakolaiset oli varmaan min suosikkeja :) Tosin oon kattonu noista varmaan jokaista. Sit viikonloppuaamuisin tuli jotain ihan huippuja myös, mut ehkä niitä on luvassa sit teidän toisessa osassa ;)

  VastaaPoista
 2. Jee, joku muuki on ollu koukussa noin moneen ohjelmaan! :DD Mut jos siinä tokassa osassa ei tuu jotain sun suosikkiohjelmaa, nii kerro sit mikä jäi mainitsematta. ;D

  VastaaPoista
 3. Vitsi ku olis ihana nähä näitä taas telkkarista! meijän lapsuudessa oli laatuohjelmia ! ja mäki oon kattonu varmaa kaikkii noista, mut lempparia on vaikee valita :D

  VastaaPoista
 4. Oii, ihanan erilainen postaus! :) Tos tuli joitain mun lemppareita, mm. nalle puh ja tietty muumit, mutta osa jäi vielä pois. Aika hassu sattuma, kun käytiin ruotsin suullisella kurssilla yhellä tunnilla keskustelua lastenohjelmista, joita oltiin katottu pienenä. :)

  VastaaPoista
 5. Inka: No niinpä, nykyään ei oo niin hyviä lastenohjelmia ku ennen. :D

  Mira: Kerro mitä sun lemppareista jäi pois! :)
  Ja vähän hauska yhteensattuma.

  VastaaPoista
 6. Mitää, onks toi Kaukometsän pakolaiset(vai oliks se Kauka?? mut joo) tullut noin aikasin historiassa :D Mä muistan ton ! En ollu siis muistanu mut heti ku näin ton kuvan, niin muistint tasan tarkkaan noi eläimet ja ton tyylin millä ne on piirretty... voi vitsi.... :)


  Vili Vilperi oli yks ehdoton suosikki myös <3 Jännä miten muistuuki mieleen kaikki biisin sanat ja jaksojen tapahtumat ym...
  Noista kaikista riittäis kommentoitavaa mutta en mä jaksa jokasesta.. Tiivistettynä kaikkiin melkeenpä että: "Voooi vitsi, tonkin mä muistan, toi oli kiva. Oi ihanaa<3 Voi vitsi, AINIIN toiki ohjelma.. :DD"

  VastaaPoista
 7. Jutta: Hahha :D Se on Kaukametsän pakolaiset, oli pakko viel tarkistaa wikipediasta, ku toi nimi kuulosti jotenki oudolta. :D Ja en itseasiassa oo varma, että onks tota sittenki näytetty uusintana joskus -90 luvun loppupuolella...

  Mäki ihmettelin, miten noi biisien sanat on jääny noin hyvin mieleen.Ehkä niitä ohjelmia on sit vaan kattonu niin paljon. :)

  VastaaPoista
 8. voi eiii!!! :D nyt on pakko kattoo noi kaikki tunnarit läpi!

  mä muistan kans ton kaukametsän pakolaiset tosi hyvin :D tai ainakin luulen muistavani :D
  ja matka maan ympäri 80 päivässä on joku niin paras!! Katoin sitä tässä keväällä montamonta kertaa, lainasin sen dvd-boksin kirjastosta ja rakastuin :D oli pakko ladata koneelle englanninkielisenä ;) sittehä siitä on kans se elokuva se matka maan keskipisteeseen :D toi on niin mahtava sarja!

  tota Tontut-sarjaakaa en muista ku tunnarin perusteella.

  mut aivan ihana päivitys! sunnuntai-illan pelastus! :)

  VastaaPoista
 9. Mä en ees muistanut noita kaikkia C:

  Mutta tietääkö kukaan mitään lastenohjelmaa, missä ne lapset kisaili, ja sitten siinä oli sellainen blondi muija, joka sanoi aina "Viiden pisteen vihje" yms. ?

  VastaaPoista